De praktijk is tijdelijk gesloten. Tot nader bericht is het daarom niet mogelijk om je aan te melden of een afspraak te maken.

Naast de cursussen HypnoBirthing® kun je bij Praktijk voor HypnoBirthing Heerenveen e.o. ook terecht voor (niet medische) coaching & begeleiding rondom zwangerschap, geboorte en (prenataal/postnataal) ouderschap. 

Je zwangerschap is een tijd van grote verandering; je baby ontwikkelt zich en je lichaam verandert snel. Er is sprake van letterlijke en figuurlijke groei. Tegelijkertijd kan het een periode zijn die veel onzekerheid met zich mee brengt. De zwangerschap maar ook bevalling maakt soms een heleboel los en kan je uit balans brengen. Zo kun je onzeker zijn over de zwangerschap en de bevalling zelf, of juist over het aanstaande ouderschap. Of misschien is je bevalling niet helemaal gegaan zoals je het graag had gezien. Juist in deze tijd heb je daarom vaak behoefte aan extra (mentale) ondersteuning, informatie en/of oefeningen die afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie en behoeftes. Praktijk voor HypnoBirthing Heerenveen e.o. voorziet in deze behoefte en biedt (niet medische) HypnoBirthing gerelateerde coaching, begeleiding & advies rondom zwangerschap, geboorte en ouderschap. Dit is een aanvulling op de zorg die je ontvangt van je verloskundige of gynaecoloog. Niet alleen tijdens maar ook na de zwangerschapsperiode.

De coaching en begeleiding die ik - Joukje de Jong - je vanuit mijn praktijk biedt, is een laagdrempelige en kortdurende vorm van ondersteuning door gesprekken en een luisterend oor tijdens en rondom je zwangerschap, geboorte en het ouderschap, en is zeker geen langdurende therapie. Loop je tegen dingen aan en merk je bijvoorbeeld dat hiervoor te weinig ruimte is bij je verloskundige of gyneacoloog, maar is de stap naar een psycholoog te groot voor je? Dan kunnen we samen bekijken of coaching- en begeleidinggesprekken iets voor jou zijn. Je krijgt alle ruimte om jouw verhaal te vertellen en soms is alleen dat al genoeg. Zo niet, dan gaan we samen op zoek naar een manier die jou verder kan helpen. Je krijgt dan handvatten aangereikt en wordt aangemoedigd en gesteund om te kijken wat je zelf nodig hebt om zo veel mogelijk weer de rust, ruimte en balans in je leven terug te vinden. Coaching gaat er vanuit dat jij zélf de kracht in je hebt om te veranderen wat je belemmert. Je hebt en houdt dus zelf de regie, want als je zelf de verandering maakt zal dat het grootste effect hebben. Hier ondersteun en begeleid ik je als coach graag bij.

Neem gerust contact op voor meer informatie over de eventuele mogelijkheden en tarieven.